مجله اصفهان فرش

فرش خرسک چیست؟

فرش خرسک

در مقاله امروز سایت اصفهان فرش قصد داریم شما را با فرش خرسک آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید. قبل از آنکه در مورد فرش خرسک برای شما عزیزان صحبت کنیم تعریف مختصری از این فرش می کنیم و در آخر چند نکته در مورد فرش بیان میکنیم.

فهرست مطالب

فرش خرسک چیست

ویژگی های فرش خرسک

فرشی که تار و پود و پرز آن پشم است و اصطلاحا تمام پشم می باشد. به علت جنس مواد و مصالحی که در آن استفاده شده ، بافتش درشت است.فرش خرسک نیز به دلیل بکار رفتن پشم‌هایی ضخیم در بافت آن جزء این دسته محسوب می‌شود.

دوام بالا ، برگشت‌پذیری پرزها ، قدرت جذب رطوبت و … از مزایای این فرش دستباف است و سنگینی و غیر هنری بودن این فرش به دلیل ضخامت بالای پشم بکاررفته از معایب آن می باشد. که به علت معایب گفته شده این فرش ارزان است.

این نوع فرش فارسی باف می باشد، بافت آن یک سمت پرز گره می خورد و طرف دیگرش آزاد است و همین باعث می شود تا پرزهای قالی طی زمان و با پا خوردن زیاد شل و نخ نما جلوه کند.

جاجیم چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

جهت مشاوره رایگان در خصوص خرید فرش دستباف میتوانید با شماره 09131162373 و یا 03132229377 تماس حاصل فرمایید. (به هیچ عنوان خریدار فرش شما عزیزان نیستیم لطفا در این خصوص تماس حاصل نفرمایید. باتشکر)

از طرفی به خاطر ضخامت پشم ها بافنده های فرش فارسی باف قادر به در آوردن نقش های ظریف و مینیاتوری نمی باشند.

فرش خرسک چه ویژگی هایی دارد؟

قالی خرسک را بهتر بشناسید

از ویژگی های فرش خرسک می توانیم به دوام بسیار بالای آن اشاره کنیم و علت دوام بالای آن انواع گره از پشم درون آن است. پرزهای این نوع فرش برگشت‌پذیر بوده و جذب رطوبت آن راحت است. این نوع فرش نسبت به بقیه فرش ها ارزان‌تر است و دلیل آن هم این است که تولید و بافت آنها نیاز به هنر خاصی یا طرح خاص و پیچیده ایی نمی باشد و همین باعث شده که جنبه هنری خاصی نداشته باشند و به دلیل مقدار زیاد پشم به کار رفته در آنها سنگین هستند و زیاد مورد توجه و استفاده مردم قرار نمی گیرند.

صادرات فرش دستبافت

در مورد فرش دستباف کاشان چه میداند؟

تعریف فرش

فرش را اینگونه می توانیم تعریف کنیم به هر چیزی که معنایی مشابه با پهن کردنی دارد که این گستردنی که همان فرش است ، خود شامل قالی ، گلیم، جاجیم ، زیلو و … می‌شود. قالی به فرشی گفته می‌شود که هم پرزدار است و هم بیشتر از 6 متر مساحت دارد.فرق قالی و قالیچه در ابعاد آن می باشد. و کوچک‌ترین قالیچه 1 تا 1.5 متر ابعاد دارد  و ارزش آن بستگی به جنس موادی که در تار و پود آن بکار رفته و طرح و نقش آن و بافت آن از نظر ریز یا درشت بودن دارد.

معرفی اجزای تشکیل دهنده ی فرش ها 

فرش

اجزای هر فرش را تار و پود ، خواب قالی و یا گوشت قالی تشکیل می دهد. بخش مهم هر قالی تارها می باشند. در واقع تارها از نخ هایی تشکیل شدند که موازات هم شکل عمودی بر روی قالی قرار میگیرند. این نخ ها با توجه به کیفیت مشخص شده آنها برای قالی و یا فرش جنسشان، پشم، نخ پنبه و یا ابریشم می باشد.

طریقه رنگ کردن فرش دستباف

در کنار تارها، پود وجود دارد که با ترکیب این دو کنار هم فرش تولید می شود. پودها نیز نخ هایی افقی هستند که در موازات یکدیگر از لابه لای تارها عبور می کنند و بافت به وجود می آورند.

جنس پودهای به کار برده شده در فرش ها مطابق با جنس تارها می باشد. در نتیجه، پودها هم جنسشان ابریشم، پشم و نخ و پنبه می باشد. معمولا بهترین نوع فرش فرشی است که تار و پودش از ابریشم واقعی و گرانبهایی تولید شده باشد. در بیشتر قالی ها و فرش ها، اولویت برای نخ پود، با پنبه است. چون این ماده ی اولیه به علت مقاومت بالایش و عدم کشسانی زیاد، مقاومت خوبی را برای کلیت بافت فرش و قالی فراهم می کند.

پرز، خواب و یا گوشت قالی و فرش هم، گره های هستند که عموما بر روی تارها به وجود می آیند و اصلا به واسطه ی همین بخش است که رنگ ها و طرح های مختلف بر روی انواع فرش ها نمایان می شوند. پرز فرش در قالی ها و فرش های گرانبها عموما از ابریشم و در قالی های حد متوسط از پشم انتخاب می شود.

فرش دستباف مدرن ایرانی

حال که با مفهوم اصولی فرش آشنا شدید و متوجه شدید که هر فرش با توجه به تار و پود و جنس تار و پودهایش با دیگری متفاوت است، مفهوم و درک فرش خرسک برایتان راحت تر است.

در نهایت این فرش های بیشتر جنبه ی صنایع دستی را دارند و اراکی ها، مشهدی ها و اقوام بختیاری، مردمانی هستند که این قبیل فرش ها را بیشتر می بافند.

15 دیدگاه در “فرش خرسک چیست؟

  1. عبدالله رحمانی گفت:

    مطلب بسیار مفیدی رو در مورد فرش خرسک نوشتین.تشکر

  2. علیرضا گفت:

    ممنون از مطلب بسیار عالیتون

  3. صادق محسنی گفت:

    مطلب خوبی بود

  4. یعقوب افشاری گفت:

    بازم درمورد این موضع مطلب بزارین

  5. اکبر فروتن گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

  6. سیدمحمد حسین زاده گفت:

    خیلی خوب بود

  7. غلامعلی ترابی گفت:

    شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه

  8. علی آدینه گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  9. علی گنجی گفت:

    قیمت مشاورتون چقدره؟

  10. رنجبر گفت:

    مثل همیشه عالی و کاربردی

  11. مجید دهقانی گفت:

    دستخوش

  12. احمد عظیمی گفت:

    کانال تلگرامی هم دارید ؟

  13. سعید امیدی گفت:

    مطلبتون بسیار مفید بود

  14. محمد اصغری گفت:

    مهندس جان عالی بود

  15. ناصر قهرمانی گفت:

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *