مجله اصفهان فرش

صادرات فرش دستبافت

صادرات فرش

فرش یکی از محصولات و کالاهای تولید شده در ایران است که جایگاه ویژه ای در زمینه تجارت خارجی دارد. صادرات فرش از آن دسته مقوله هایی است که شرایط خاص خود را دارد و بسیاری از تجار ایرانی به دنبال آن هستند.

مقررات صادرات فرش چیست؟

برای فعالیت در صادرات فرش باید قوانین صادرات فرش را بدانید. یکی از مهمترین قوانین صادرات فرش، اخذ کارت بازرگانی است. برای صادرات فرش در ابتدا به اتاق بازرگانی مراجعه کرده، و برای دریافت کارت بازرگانی اقدام می کنید. سپس با دریافت کارت بازرگانی معتبر و اخذ گواهی مبدا از اتاق بازرگانی می توانید فرش را صادر کنید. قوانین صادرات فرش نیز تصریح می کند که فرش های بافته شده از نخ های رنگ شده را نمی توان صادر کرد مگر اینکه کیفیت خوبی داشته باشد و نخ ها و پارچه ها از الیاف مصنوعی بافته نشده باشند. اگر می خواهید قوانین صادرات فرش را بدانید، باید بدانید که فرش و منسوجات تقریباً به هر کشوری قابل صادرات است.

یکی دیگر از قوانین صادرات فرش داشتن شماره تعرفه فرش است که از طریق آن می توانید افراد را به قسمت آمار صادرات و واردات وبسایت هدایت کنید و کشورهای دارای سابقه صادرات را دریافت کنید.

فرش آران و بیدگل

بازار فرش بین المللی را بشناسید

گرانی تولید فرش دستباف مشکلی است که در زمینه ارائه این محصول به وجود آمده است

یکی از دغدغه‌های بازار صادراتی فرش، عرضه فرش‌های بی‌کیفیت چینی، هندی با شهرت فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی است. گرانی تولید فرش دستباف مشکلی است که در زمینه ارائه این محصول به وجود آمده است: فرش ایرانی با وجود تحریم های اعمال شده وکاهش صادرات فرش همچنان فرش شماره یک جهان است. هیچ فرشی نتوانسته است جایگزین این فرش از نظر صادرات به بازار جهانی شود. در زمینه قوانین صادرات فرش، اطلاع از حجم تجارت فرش در جهان، سهم ایران از این محصول می تواند مفید باشد. تجارت فرش دستباف سالانه حدود 200 میلیون دلار تخمین زده می شود و ایران حدود 30 درصد آن را به خود اختصاص داده است. در اوایل دهه 90 صادرات فرش کاهش یافت و در سال 93 روند صادرات 32 درصد افزایش یافت.

تجارت فرش دستباف سالانه حدود 200 میلیون دلار تخمین زده می شود و ایران حدود 30 درصد آن را به خود اختصاص داده است

موانع فروش فرش

اطلاع از قوانین صادرات فرش به تنهایی برای صادرات آن کافی نیست، زیرا فرآیند صادرات فرش ایرانی فرآیند آسان و بدون مانعی نیست. این مسیر همواره مشکلات و موانعی در سر راه خود داشته است. یکی از این مشکلات بزرگ، مشکلات داخلی و عدم توجه به گسترش بازارهای جدید و عدم تحقیق دقیق کارشناسان در مورد تقاضا و سلایق مختلف بازار جهانی و بررسی فرهنگ کشورها در زمینه محصولات وارداتی و دلخواه آنها است.

معرفی فرش قشقایی

رقبای خارجی، واسطه گرها و دلالان موانع زیادی برای صادرات فرش برای تجار ایرانی ایجاد می کنند. اگر به فکر صادرات فرش هستید و با روش های صادرات فرش آشنا نیستید، بهتر است با مشاوران حرفه ای و افرادی که در این زمینه تجربه دارند، مشورت کنید و از آنها راهنمایی بخواهید. زیرا این افراد به خوبی از قوانین صادرات فرش و بازارهای مرتبط با صادرات این محصول مطلع هستند.

شناسایی تولیدکنندگان داخلی برای خرید فرش و انجام امور گمرک و هماهنگی برای انتقال فرش به کشور دیگر و یافتن خریدار و فروشنده فرش کاری طولانی مدت است و نیازمند تلاش و دقت بیشتری در این زمینه است.

برای حمل و نقل بهتر به خارج از کشور دانستن قوانین حمل فرش در بسیاری از موارد می تواند راه حل باشد

برای حمل و نقل بهتر به خارج از کشور دانستن قوانین حمل فرش در بسیاری از موارد می تواند راه حل باشد اما قوانین حمل فرش به تنهایی کافی نیست بلکه باید دلایل کاهش یا افزایش صادرات فرش را درک کرد. این مسائل می تواند داخلی یا خارجی باشد. بیش از 4 سال است که به دلیل تحریم ها فرشی به آمریکا صادر نشده است. قبل از این ممنوعیت، 25 درصد از فرش های دستباف ایران به آمریکا ارسال می شد. رکود اقتصادی در بازارهای وارداتی و آشفتگی و بحران سیاسی در برخی کشورها از دیگر عوامل خارجی صادرات فرش است. افزایش هزینه های بیمه و حمل و نقل، وارد شدن کف پوش هایی که اخیرا در بازار وارد شده و به جای فرش استفاده می شود و همچنین فرش ماشینی از دیگر عوامل کاهش صادرات فرش دستباف است.

از بین بردن چین و برجستگی روی فرش

آیا فرش به کشورهای دیگر صادر می شود؟

باید کشورهایی که برای فرش ایرانی ارزش قائل هستند را بشناسیم.

کشورهایی مانند آمریکای لاتین، چین و روسیه بازارهای اصلی فرش ایرانی هستند و نقش اساسی در رشد صادرات فرش داشته اند. امارات متحده عربی یکی دیگر از صادرکنندگان عمده فرش دستباف ایرانی در بازار جهانی است. چین یکی دیگر از رقبای ایرانی در زمینه فرش دستباف است و در حال حاضر در رتبه چهارم جهان قرار دارد. در حال حاضر بازارهای صادراتی ایران به دو دسته تقسیم می شوند. یکی از این بازارها بازار فرش سنتی و دیگری بازار فرش جدید است. بازارهای سنتی صادرات فرش ایرانی شامل کشورهایی است که از دیرباز مشتری فرش و فرش دستباف ایرانی بوده اند. نمونه آن ایالات متحده است که شامل کشورهایی مانند آلمان، انگلستان، سوئیس و کشورهای عربی مانند لبنان، کویت، قطر، امارات متحده عربی و ژاپن در شرق آسیا می شود. این کشورها عبارتند از چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برزیل. در ماه های ابتدایی سال جاری حدود یک چهارم فرش ایرانی به آمریکا ارسال شده است. از آن زمان آلمان با رشد بیش از 35 درصدی به دومین مشتری بزرگ ایران تبدیل شده است. لبنان، بریتانیا، پاکستان، ژاپن، امارات متحده عربی، سوئیس، فرانسه، سوئد، کانادا و دانمارک در رتبه های بعدی قرار دارند.

طرح و نقش شاه عباسی چه ویژگی هایی دارد؟

علاوه بر شرایط صادرات فرش، شناخت سایر عوامل دیگر دخیل در صادرات ممکن است آگاهی تجار را از صادرات فرش افزایش دهد. بنابراین علاوه بر قوانین صادرات فرش، شناخت وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور و روابط با کشورها به طور مستقیم به کاهش یا افزایش صادرات فرش کمک می کند.

امیدوارم که این مقاله مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

15 دیدگاه در “صادرات فرش دستبافت

  1. محسن نقدی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین

  2. محمدعلی حبیبی گفت:

    گروه واتساپی هم دارید؟

  3. غلامرضا سلطانی گفت:

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

  4. سجاد فرهادی گفت:

    با اجازتون بازنشر شد

  5. امیر راستاد گفت:

    حرف نداری

  6. علی احمدیان گفت:

    احسنت عالی بود

  7. قاسم نیشابوری گفت:

    شما پیج اینستا هم دارین؟

  8. غلامرضا میر گفت:

    چرا اینقد کم؟

  9. اسدالله هامون گفت:

    آدرس دفترتون کجاست

  10. غلام سلیمانی گفت:

    خیلی عالی بود

  11. بهرام هاشمیان گفت:

    چه مطلب خوبی

  12. ناصر رحمتی گفت:

    خیلی خوشحالم که هستین

  13. جعفر محسنی گفت:

    شادکام و سلامت باشید

  14. رحیم سهرابی گفت:

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  15. رحیم طباطبائی گفت:

    مقالاتتون عالین واقعا!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *